Current track

Title

Artist


A12 snelheid IJsselbruggen vanaf 2020 naar 90 km/hr.

Written by on 25 november 2019

Op de IJselbrug tussen Arnhem en Westervoort/Duiven gaat de snelheid vanaf begin 2020 naar 90 km per uur. De belangrijkste reden is dat Rijkswaterstaat hiermee de veiligheid wil blijven kunnen garanderen om op een later tijdstip renovaties uit te kunnen voeren.

De stalen bruggen (het zijn 2 losse bruggen naast elkaar) zijn al tientallen jaren oud en hebben met steeds meer verkeer te maken. Rijkswaterstaat gaat nu een andere rijstrookverdeling invoeren om een meer gelijkmatig verdeelde belasting op de stalen bruggen te krijgen.

Zo zal er tot aan het begin van de werkelijke renovaties in 2022 een verdeling zijn waarbij er tijdelijk gebruik gemaakt kan worden van 3 rijstroken richting Utrecht en 4 richting Duitsland. Nu al zijn er meestal s ’nachts werkzaamheden aan de vangrails om het verkeer straks van de ene rijbaan naar de andere te kunnen laten rijden.


×

Powered by WhatsApp Chat

×