Current track

Title

Artist


Dementievriendelijk huis in het Nederlands Openluchtmuseum.

Written by on 15 november 2019

Dat dementie steeds vaker bij ouderen voorkomt is bekend. Uit diverse onderzoeken is duidelijk dat er bij deze groep veel gedaan kan worden om herinneringen weer op te halen.

Dit zette de Ouderenorganisatie Pleyade uit Arnhem op het spoor om “de oude tijd” weer terug te halen met de inrichting van huiskamers zoals deze toen waren. Op deze manier worden herinneringen geprikkeld, beleven ouderen weer het gevoel van geborgenheid en komen er soms verhalen los hoe zij zelf vroeger waren.

Het plan wordt nu omgezet door een samenwerking van Pleyade en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Op het terrein van het Openluchtmuseum zal een huis volledig worden ingericht in de stijl uit verschillende vervlogen jaren.

Deze week zetten bestuurder Floor de Vroome van Pleyade en directeur Teus Eenkhoorn van het Nederlands Openluchtmuseum hun handtekening onder een intentieverklaring van het project.


×

Powered by WhatsApp Chat

×