Current track

Title

Artist


GGNet klaagt verpleegkundige uit Zevenaar aan.

Written by on 9 november 2019

Een medewerker van GGNet is door de organisatie voor de rechter gedaagd. De man uit Zevenaar was al meer dan 10 jaar werkzaam bij deze instelling. Bij een zorglocatie in Doetinchem ging het helemaal fout.

Onder het mom dat hij zijn honden uit moest laten stelde hij een patiënt, via appjes en telefoontjes, voor om dat in zijn vrije tijd samen te doen. De berichtjes en telefoontjes werden steeds indringender.

De patiënt die onder behandeling was op een afdeling voor mensen in ernstige psychiatrische nood wist hier geen raad mee. Collega’s van de man gaven hem de raad hiermee te stoppen maar dat mocht niet helpen. Uiteindelijk heeft zijn werkgever GGNet dit als zeer onprofessioneel en ontoelaatbaar gedrag bestempeld en hem voor de tuchtrechter gedaagd.

Het verweer van de man was dat hij door een combinatie van drank en medicatie hij ongewild te ver was gegaan. GGNet heeft hem inmiddels ontslagen.

Uitspraak van de rechter wordt nog voor het eind van dit jaar verwacht.


×