Current track

Title

Artist


Zevenaar gaat belasting op Dreampop verhogen.

Written by on 1 november 2019

De gemeente Zevenaar zit in zwaar weer en moet drastisch bezuinigen. Dat doen ze door belastingen te verhogen op vele gebieden. Dat ondervindt nu ook de organisatie van Dreampop. Dreampop is een festival dat na Dreamfields wordt georganiseerd voor het jongere publiek.

Woordvoerder en organisator van Dreampop David Brons heeft geen goed woord over voor de plannen van de gemeente Zevenaar. Dreamfields wordt elk jaar gehouden bij het Rhederlaag. Het aantal bezoekers daarvoor schommelt steeds rond de 30.000. Sinds drie jaar is de dag na Dreamfields op dezelfde plek het festival Dreampop.

De voorgestelde belastingverhoging bedraagt 80.000 euro. David Brons spreekt van een onvoorstelbare verhoging en stelt dat hij nu voorziet dat Dreampop op houdt te bestaan. De gemeente Zevenaar gaat woensdag 6 november tijdens de raadsvergadering een besluit nemen over deze verhoging.

Wethouder Belinda Elfrink verdedigt het standpunt van de gemeente om de heffing toch door te laten gaan. Er is een tekort op de begroting en ook op deze manier zal dit moeten bijdragen aan het herstel volgens haar.


×

Powered by WhatsApp Chat

×