Current track

Title

Artist


Roken verboden bij ziekenhuizen Rijnstate

Written by on 31 oktober 2019

Op 1 januari 2020 is het een feit. Er zal niet meer gerookt mogen worden in en op het terrein van de ziekenhuizen Rijnstate in Arnhem en Zevenaar.

De destijds voor rokers ingerichte rookzones zullen geheel verdwijnen. De directie van beide ziekenhuizen was er al langer van overtuigd dat ook zij op hun terrein moesten bijdragen aan en rookvrije generatie.

Gezien de aard van hun werk is en blijft het vreemd dat ze het rookgedrag faciliteerde door rookruimten en zones in te richten. Alleen al in Nederland overleden er in 2015 bijna 20.000 personen van twintig jaar en ouder aan de directe gevolgen van roken.

Ook voor de werknemers van Rijnstate zal dit aanpassingen vragen. Zij moesten al op 1 oktober dit jaar aan de nieuwe regels voldoen. Degene die hulp nodig hebben bij het stoppen zullen hierbij worden bijgestaan.


×