Current track

Title

Artist


Weekmarkt in Zevenaar sluit eerder.

Written by on 16 oktober 2019

Jarenlang was de afspraak dat de vrijdagmarkt in Zevenaar begon om 11.00 uur s ’morgens en eindigde om 20.00 uur s ’avonds.

Daar gaat vanaf 1 november a.s. verandering in komen. Op verzoek van de standhouders is in overleg met de gemeente besloten om 2 uur eerder te stoppen. De hoofdreden is volgens de standhouders het gebrek aan klandizie na 18.00 uur.

Om te proberen meer bezoekers na 18.00 uur te trekken was er wel een plan van de Marktadviescommissie en de Ondernemingsvereniging Zevenaar om met promoties meer bezoekers te bewegen na 18.00 de markt te bezoeken.

Dat heeft volgens de gemeente geen enkel effect gehad en daarom is het besluit genomen om 2 uur eerder te stoppen. Uitzondering op deze regel zijn de kramen welke vis, snacks en noten verkopen. Zij gaven aan de meeste klanten juist na 18.00 uur te mogen begroeten. Zij zullen dan ook tot 20.00 uur op hun locatie blijven staan.


×