Current track

Title

Artist


Waar zijn de mails van oud-burgemeester?

Written by on 15 oktober 2019

Een lang lopend onderzoek over tabaksfabrikant en verdwenen mails van oud-burgemeester de Ruiter daarover heeft de raadsfractie van Lokaal Belang maandag vragen over gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Journalisten hadden die mails jaren geleden opgevraagd, in een onderzoek naar de banden tussen gemeenten en tabaksfabrikanten die in die gemeenten gevestigd waren. Toen er niks uit hun verzoek om stukken kwam, stapten ze naar de rechter. Daar kregen ze de melding dat de mails er niet meer waren. De onderzoekers willen weten of er deals zijn gesloten tussen de gemeente en BAT die zich niet verdragen met de Tabakswet. In het dossier zit nu een groot gat, precies in een periode dat er veel besluiten over deze deals zijn genomen.


×