Current track

Title

Artist


Speeltuintjes Westervoort krijgen opknapbeurt

Written by on 1 oktober 2019

De gemeenteraad van Westervoort heeft in de raadsvergadering van maandag 30 september besloten om de komende jaren een half miljoen extra uit te geven voor het opknappen van ongeveer zestig speeltuintjes in de gemeente.

Alle speelplekken zijn de afgelopen tijd geïnspecteerd. Verantwoordelijk wethouder Hans Sluiter verklaarde dat in sommige wijken de speeltuintjes vrijwel overbodig zijn mede door de vergrijzing. Bovendien zijn veel speeltoestellen zodanig verouderd dat opknappen de enige optie is.

In overleg buurtbewoners is gekeken hoe de speelplaatsen het best ingericht kunnen worden. Op 32 plaatsen komen nieuwe, moderne toestellen. Zesentwintige kleine speelplekken worden voorzien van natuurlijke speelelementen. Men moet dan denken aan grote keien, boomstammen en zand.


×