Current track

Title

Artist


Zelhem herdenkt crash Engelse bommenwerper.

Written by on 24 september 2019

Vanochtend is in Zelhem herdacht dat er vandaag precies 75 jaar geleden 6 Engelse bemanningsleden omkwamen bij de crash van hun bommenwerper aan de Hummeloseweg.

Voor deze herdenking is een dominee van de British Royal Air Force overgekomen. Lang is onduidelijk gebleven waar het toestel was neergestort. Pas in 2013 vond men de restanten in een weiland bij boerderij Gasthuisplaats in Zelhem.

Vanuit Engeland werd bevestigd dat het ging om de bommenwerper waarin de bemanning op 1 na allen omkwamen.

De omgekomen bemanningsleden zijn destijds begraven op de algemene begraafplaats van Zelhem. Op hun grafsteen zal nu de aanvulling gezet worden dat zij deel uitmaakten van de neergestorte Lancaster bommenwerper.


×