Current track

Title

Artist


Uitspraak straf voor doden zoon met zwaard.

Written by on 20 september 2019

Vrijdag doet de rechtbank in Arnhem uitspraak in de zaak tegen Tevfik G, die ervan wordt beschuldigd dat hij op 22 december 2018 zijn 12-jarige zoon Bekiro met een zwaard heeft doodgestoken.

Volgens deskundigen lijdt de vader aan meerdere, ernstige psychische stoornissen. Waaronder psychoses, die mogelijk zijn versterkt door het gebruik van cannabis. De deskundigen beschouwen de man als geheel ontoerekeningsvatbaar.

Het Openbaar Ministerie heeft dat oordeel overgenomen en geëist dat G. tbs met dwangverpleging krijgt opgelegd. Volgens de officier van justitie is de man zo ziek, dat een gevangenisstraf niet op zijn plaats is.

De man viel in eerste instantie zijn oudere zoon van vijftien aan. Zijn broertje schoot hem te hulp, met fataal gevolg. G. stak de jongen vijf keer met een zwaard en raakte hem onder meer in zijn hart. Het drama voltrok zich in hun huis in de Arnhemse wijk Malburgen.


×