Current track

Title

Artist


Meer klanten, minder voedsel voor Voedselbanken.

Written by on 21 augustus 2019

Voedselbanken in de regio Arnhem en Nijmegen krijgen veel minder voedsel aangeboden van supermarkten. Omdat het aantal cliënten stijgt, moet de voedselbank in Nijmegen dit jaar zelf vers eten bijkopen.

Het verruimen van de normen is een deel van de stijging. Mensen komen nu eerder in aanmerking voor hulp. Supermarkten hebben hun distributie en voorraadbeheer tegenwoordig veel strakker geregeld. Er blijft simpelweg minder over voor de voedselbanken.

De voedselbank in Doetinchem merkt wel dat er minder voedsel werd geleverd vanuit steunpunt Arnhem, en ook minder houdbare producten vanuit supermarkten. Maar van schaarste is hier geen sprake. De Achterhoekse voedselbank heeft zoveel in voorraad, dat ze nog reserves voor een heel jaar hebben.


×