Current track

Title

Artist


Presentatie Herwen 20e eeuw

Written by on 12 augustus 2019

Grote opkomst in Huize Aerdt. Ruim 250 bezoekers kwamen gister voor de presentatie over het heden en verleden van het dorp Herwen, in woord en beeld gebracht door Ad Grob.

Grob heeft jarenlang alles verzameld voor zijn presentatie. Een hobby die hij overgenomen heeft van een oom van zijn moeder. Grob kent elk hoekje en gaatje in het dorp. Als hij een foto onder ogen krijgt, weet hij gelijk waar deze is genomen.

Na een pauze kwamen recentere foto’s aan bod, die lieten zien hoe Herwen na de oorlog is gegroeid. Bevolkingsgroei en oorlogsschade maakten nieuwbouw noodzakelijk. Ook bewoners van huizen die werden afgebroken omdat dijkverhoging noodzakelijk was, kregen een woning in het dorp.

Na de presentatie kon men op het plein voor Huize Aerdt, onder genot van een hapje en een drankje, nog gezellig napraten. Trots liep Ad grob rond en ontving veel leuke reacties.


×