Current track

Title

Artist


Drempels voor onveilige Polderdijk Herwen.

Written by on 26 juli 2019

De Polderdijk wordt voorzien van drempels, plateaus en nieuwe belijning. Het is vaak een racebaan, volgens Frans van Ekerschot, voorzitter van dorpsraad Herwen Actief.

Door de aanpassingen aan de Polderdijk, tussen Herwen en Lobith, moet de verkeersveiligheid beter worden. De 60 kilometer wordt vaak overschreden volgens de aanwonenden. Ook de politiecontroles bevestigen dit. Op bepaalde tijdstippen is het erg druk. Dat komt de verkeersveiligheid op de relatief smalle dijk niet ten goede.

Het is op de dijk een komen en gaan van toeristen, wielrenners, schoolkinderen, automobilisten, motorrijders en landbouwvoertuigen. De tractoren en aanhangers zijn de afgelopen jaren zwaarder en groter geworden. De Herwenaren zijn de bijna ongelukken zat.

Aanstaande maandag en dinsdag is de Polderdijk afgesloten voor al het verkeer.


×