Current track

Title

Artist


Het vriest nog steeds

Written by on 10 juli 2019

Vakantie 2019, aangename temperaturen van rond de 20 graden overdag. De een vind het prima, voor de ander mag het nog flink warmer worden. En toch beleven we een zeldzame nachtvorst in Oost-Nederland.

De temperatuur ging afgelopen nacht flink naar beneden. Op de voormalige vliegbasis Twente, bij Enschede, zakte het kwik naar min 0,7 graden. Het moet vooral voor kampeerders een fris nachtje zijn geweest. Dat meldt weerman Wilfred Janssen van Weerplaza. In de Achterhoek was het voor kampeerders bibberen geblazen. Daar daalde de temperatuur aan de grond naar een halve graad onder nul.

Een verklaring zou zijn dat de bodem in dit gedeelte van het land vrij droog is en kan daardoor heel makkelijk afkoelen Een heel verschil met het westen want daar zorgde meer bewolking juist voor een minder sterke afkoeling.


×