Current track

Title

Artist


Leegloop basisschool Spijk.

Written by on 3 juli 2019

Er is in Spijk geen hoop meer dat hun basisschool open blijft. Na een bijeenkomst, waar de emoties voelbaar waren, gaf Stichting Actief Spijk aan dat men op dit moment niks meer kan doen om de school open te houden.

Daarop hebben een groot aantal ouders besloten hun kinderen al na deze zomervakantie naar een andere school te laten gaan.

Dat de Willibrordusschool volgend jaar zomer dicht moet, was al bekend. Dit nieuws kwam in Spijk hard aan. Er zijn al veel voorzieningen uit het dorp verdwenen en de school wordt door de inwoners nu nog altijd gezien als het hart van Spijk. Maar de school heeft nog te weinig leerlingen om te kunnen blijven bestaan.

Eind deze week krijgen de kinderen in Spijk vakantie. Dit zal niet anders gaan, dan andere jaren. Half augustus gaat het laatste jaar van de Willibrordusschool van start. Met hoeveel kinderen blijft voorlopig de vraag…


×