Current track

Title

Artist


Zevenaar wil snel grond uitgeven

Written by on 5 juni 2019

Zevenaar wil versneld een paar keer grond uitgeven in de nieuwbouwwijk Groot Holthuizen om extra inkomsten te creëren . Versneld grond uitgeven is voor ons een manier om geld te verdienen’’, aldus Nanne van Dellen, wethouder van financiën. De vraag naar nieuwe woningen is op dit moment groot. De ontwikkelaars willen bouwen. Daarom kunnen we dit nu doen. Zevenaar heeft een tekort van meer dan 7 miljoen euro. De gemeente wil dat gat vullen door te bezuinigingen op zorg, het schrappen van nieuw beleid en het bijstellen van de ambities. Vorig jaar leverde verkoop van grond een flinke plus op volgens de wethouder. Zevenaar heeft volgens Van Dellen nog wel reserves. Maar ik wil er liever niet aan komen. Vanaf 2022 willen we weer positieve cijfers laten zien.


×