Current track

Title

Artist


Lathum vreest windmolens bij AVR

Written by on 5 juni 2019


Inwoners van Lathum houden hun hart vast als de gemeenteraad van Duiven woensdagavond instemt met de komst van twee grote windturbines. Deze worden dan pal naast de afvalverbranding AVR in Duiven geplaatst. De windmolens moeten bij de afvalwaterzuivering van het Waterschap Rijn en IJssel komen op ongeveer 350 meter afstand van de afvalverbrander. Woordvoerder Jeroen Balemans geeft aan dat men de windturbines op eigen gronden wil neerzetten omdat we zo kunnen bijgedragen aan de overstap naar schone energie, tegen acceptabele kosten. Als grootverbruiker van fossiele energie voelen we een grote verantwoordelijkheid hiervoor. Lathum is tegen de bouw van de twee windmolens op deze plek. Omdat wij geen risico willen lopen als het gaat om onze gezondheid, zegt Erik Metz, voorzitter van de dorpsraad van Lathum.


×