Current track

Title

Artist


Gelderland energieneutraal maken gaat moeizaam

Written by on 20 maart 2018

Er is nog lange weg te gaan wil Gelderland in 2050 energieneutraal zijn. Uit recente berekeningen blijkt dat tientallen miljoenen zonnepanalen of duizenden windmolens nodig zijn. Maar waar laat je ze. Er is niet genoeg ruimte. Wil Gelderland hun energie uit windmolens halen dan zijn daar ruim 8.882 voor nodig. Geen windmolens maar zonnepanelen dan zijn er 12 miljoen daken nodig. Maar zoveel daken telt de provincie Gelderland niet. Momenteel staan er ongeveer 40 grote windmolens in de provincie. Volgens het Gelders Energieakkoord (GEA) gaat het veel te langzaam. Het GEA is opgericht om het overschakelen op duurzame energie aan te jagen. De organisatie wil dat het de komende vier jaar sneller gaat.


×

Powered by WhatsApp Chat

×