Warmte voor Duivense gezinnen

Written by on 13 juli 2020

Een nieuwe fabriek in Duiven zal binnenkort elektriciteit leveren aan het openbare net. De aankomende 2 maanden worden de productieprocessen getest in de fabriek.

Primco heeft eind vorig jaar de bio-energiecentrale op bedrijventerrein InnoFase in Duiven overgenomen. De fabriek droogt voornamelijk aardappelschillen van frietverwerkers in de regio. Deze gedroogde etensresten worden verwerkt tot grondstof voor diervoeding.

De warmte en elektriciteit die daarvoor nodig zijn, wekt Primco zelf op door groenafval en snoeihout te verbranden. Deze nieuwe droogtechniek levert een alternatief voor aardgas, een fossiele brandstof. De groene stroom die overblijft, gaat naar 1.300 Duivense huishoudens.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background