Aanvragen tegemoetkoming TOFA vanaf maandag 22 juni

Written by on 21 juni 2020

Vanaf 22 juni kunnen flexwerkers in de Liemers, die door de coronacrisis hun inkomsten (grotendeels) zijn kwijtgeraakt en geen uitkering kunnen krijgen, een aanvraag doen voor de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten, oftewel TOFA. Het aanvraagformulier is vanaf 9.00 uur beschikbaar.

Om van deze regeling gebruik te kunnen maken, moeten flexwerkers in februari van dit jaar een sv-loon hebben gehad van minimaal € 400. In april moet dit met minimaal de helft zijn verminderd, maar tegelijkertijd mag het sv-loon in april ook niet hoger zijn geweest dan € 550.

Op de TOFA-pagina van UWV kunt u het complete overzicht van de voorwaarden die gesteld zijn aan deze regeling en ook kunt u met behulp van een zogenaamde beslisboom direct zien of u voor deze tegemoetkoming in aanmerking komt.

Aanvragen kan tot en met 12 juli

Gelden alle voorwaarden voor u? Dan heeft u 3 weken de tijd om uw aanvraag voor de TOFA in te dienen, van maandag 22 juni tot en met zondag 12 juli 2020.

Wanneer kunt u de beslissing verwachten?

Als UWV beslist  dat u de tegemoetkoming krijgt, ontvangt u een eenmalig bedrag van € 1.650 bruto voor de periode maart, april en mei 2020. UWV streeft ernaar om u binnen 4 weken na uw aanvraag een beslissing te sturen.

Uitbetaling

Komt u volgens de beslissing in aanmerking voor de tegemoetkoming, dan zal het UWV de betaling binnen 10 dagen aan u overmaken.

Voor meer informatie kunt u terecht op de TOFA pagina van het UWV.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background