Rechtszaak Arnhemse terreurverdachten uitgesteld.

Written by on 6 april 2020

De inval in een flat in Arnhem was groots opgezet, beelden waren live op tv te zien. Doel was om zes daar aanwezige personen te arresteren die worden verdacht van het voorbereiden en het willen plegen van een aanslag ergens in Nederland.

Vandaag (maandag 6 april) ging dit proces in aangepaste vorm in Rotterdam van start. De rechters en de officier van justitie waren er, net als twee van de vijf advocaten. Een derde advocaat kon niet komen door ziekte.

Geen van de Arnhemse verdachten was aanwezig. Er werd getracht een inhoudelijke behandeling te houden via internet. Door o.a. slecht verstaanbare geluidsverbindingen trok men de conclusie dat dit niet echt goed werkte.

Enkele verdachten vroegen om ontslag van voorlopige hechtenis. De verdachten zitten vanaf september 2018 al in voorlopige hechtenis. De rechter ging niet akkoord maar beloofde hier volgende week op terug te komen. Men hoopt dat het complete proces nu in juni behandeld kan worden.


Current track

Title

Artist

Background