Arnhemse nepagenten veroordeelt.

Written by on 20 maart 2020

Met babbeltrucs wisten de 58-jarige Kees R. en de 56-jarige Freddy B. beiden uit Arnhem veel bejaarden op te lichten. Door zich voor te doen als agenten verschaften ze zich toegang tot de woningen van veelal oudere bejaarde mensen.

De slachtoffers kwamen onder andere uit Arnhem, Nijmegen, Velp, Deventer, Den Bosch, Eindhoven en Amsterdam. Deze oplichterspraktijken vonden allemaal plaats tussen 2016 en 2017. Bij sommige bewoners kwamen deze oplichters zelfs meerdere keren terug zogenaamd om te controleren of ze wel goed op hun waardevolle spullen letten waarna ze hun slag sloegen.

Dat ze nu vijf jaar gevangenisstraf opgelegd krijgen kwam ook door het feit dat ze al eerder opgepakt waren voor dezelfde oplichterspraktijken. Zelfs in afwachting van de rechtszaak hiervoor gingen de twee door met het oplichten van bejaarde mensen.

Nu zijn ze door de rechtbank in Arnhem veroordeelt tot een gevangenisstraf van vijf jaar. Ook moeten ze de slachtoffers in totaal ruim 40.000 euro terugbetalen.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background